2008-11-25 20:46:21• hírek • Csenteri Judit

Hogyan spórolnak a belgák

A belga Test Achats nevű egyesület által végzett felmérés rámutatott arra, hogy bár globális szinten a gazdaság nem áll túl jól,  a belgák ennek ellenére igen jól tudnak spórolni.

Egy belga család évente nem kevesebb, mint 2.300 eurót tud megtakarítani, vagyis éves jövedelmének 7 százalékát – írja a capital.ro portál.

Az egyesület, felmérésével bebizonyította, ahhoz, hogy a megtakarítások ilyen jól működjenek, a lakosságnak fontos jó döntéseket hoznia, továbbá fontos odafigyelnie kiadásaira. Amennyiben egy család a napi bevásárlást olyan üzletben végzi, ahol olcsóbban tudja beszerezni a termékeket, s amennyiben olyan telefonszolgáltatót választ magának, ahol kisebbek a díjszabások, akkor sikerülhet pénzügyi megtakarításokra szert tennie.

A felmérést végző egyesület a hatékony megtakarításra olyan példákat hozott fel, miszerint egy belga család 150 eurós többletre tett szert miután átállt egy másik telefonszolgáltatóhoz, további 253 euróval gazdagította költségvetését miután internetszolgáltatót változtatott, s 126 euróval, miután valamivel energiatakarékosabbá sikerült válnia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: